Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pluimvee Eend met pikante saus recept
Pluimvee Eend met pikante saus recept

Pluimvee Eend met pikante saus


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Stop in elke eend 1 schoongemaakr uitje, 1 halve geraspte appel en een klontje boter. Wrijf de buitenkant in met zout en rijkelijk met peper. Leg er het ontbijtspek op en braad de eenden met 1 uitje in de rest van de boter in ca. 45 min. goudbruin en net gaar. Zorg dat het ontbijtspek bij het draaien van de eend weer bovenop komt te liggen. Bedruip de eend regelmatig. Maak de mosterdpoeder aan met 1 eetlepel port. Snijd de schoongewassen sinaasappel met schil in stukjes. Verwarm in een pannetje de port met de sinaasappel, mosterdpoeder en worcestersaus en 1 glas water. Laat het mengsel ca. 20 min trekken zonder het te laten koken. Neem de stukjes sinaasappel uit de pan. Neem de eendjes uit de pan en verwijder de ui uit het braadvet. Fruit het bloem in het braadvet en giet er gelijdelijk het portmengsel bij. Blijf goed roeren op een laag vuur tot een licht gebonden saus ontstaat. Leg de eenden erin en laat nog ca. 10 min sudderen. Serveer de saus apart bij de eenden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pluimvee eend met pikante saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven