Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pluimvee Eend met kersen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de eenden in met zout en peper en vul de buikholte met een schoongemaakt uitje. Verhit de helft van de boter en braad de eendjes aan beide zijden bruin en voeg de rest van de boter geleidelijk toe. Bedruip regelmatig en reken ca. 45 min. voor sappig nog net rose. Verwarm de kirsch op een lepel, steek het aan en giet het over de eenden. Zet tijdens deze handeling de afzuiger af. Laat de vlam rustig uitbranden. Neem de eenden uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Laat in het braadvet de bloem goudbruin kleuren. Giet er dan geleidelijk de bouillon en wijn bij. Blijf roeren op een laag vuur tot er een licht gebonden saus ontstaat. Voeg de kersen toe op smaak gemaakt met sinaasappelsap van de uitgeperste halve sinaasappel. Leg de eenden weer in de pan en laat deze ca. 10 min . mee sudderen. Voeg vlak voor het opdienen de port aan de saus toe. Snij eenden in tweeŽn en leg ze op een verwarmde schaal en schep er de kersen op. Serveer de saus er apart bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pluimvee eend met kersen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven