Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Peking eend op traditionele wijze recept
Peking eend op traditionele wijze recept

Peking eend op traditionele wijze


Ingrediënten


Bereidingswijze


1. De eend in kokend water 2 a 3 min. blancheren, eruit halen en droog deppen, laat goed drogen, liefst 8 tot 12 uur in een geventileerde ruimte (indien je droogt met behulp van een ventilator bekort dat de droogtijd aanzienlijk ) met een rietje tussen vel en vlees lucht blazen, hierdoor wordt het vel later knapperiger.
2. Maak een sausje van de rest van de ingrediŽnten, en breng dit aan de kook.
3. Wrijf hiermee de eend in totdat de saus is opgenomen. gebruik niet alle saus in een keer, laat de eend tussendoor drogen
4. als de eend droog is op een rooster in de oven in ongeveer 1 uur op ca. 170 gr krokant bakken.

LOTUS PANNEKOEKJES:
Zeef de bloem en giet er het kokende water bij, vermeng het geheel met de olie en kneed het tot een stevige bal
Verdeel het deeg in 3 stukken en rol elk stuk uit tot een worst.
Snij hierna elke worst in plakjes van 3 cm.
Rol deze uit tot dunne flensjes van 15 cm.
Bak de flensjes in een hete pan totdat er bruine bobbeltjes op komen, houd ze warm tot serveren.

SERVEREN:
Snij de garnituur in dunne reepjes,
Smeer op elk pannenkoekje wat hoi-sin saus, leg er vervolgens wat van de groenten op
en leg daar wat eenden vlees op, eet met de hand of stokjes op

Maak eventueel wat pikante saus van, Chinese paddenstoelen, sojasaus, hoi-sin saus,
medium sherry, en wat water.

Serveersuggesties

De voorbereidings tijden zijn incl. droog en oven tijden het betekend dat de eend een dag van tevoren met de marinade moet beginnen

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit peking eend op traditionele wijze recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven