Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pedis filets Ajam Dengan Nanas (pittige kalkoenfilet met ananas en peterselie)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de gemberwortel schoon en rasp deze fijn.
Maak de sjalotje schoon en snipper deze heel fijn.
Maak de pepers schoon en snij deze in hele dunne ringetjes.
Maak de citroengras schoon en hak deze fijn.
Maak de kipfilets schoon en snij deze in kleine blokjes.
Maak de peterselie schoon en hak deze heel fijn.
Snij de ananas in kleine blokjes en bewaar het sap.
Meng de korianderpoeder, vissaus, sojasaus en water die dit in een grote schaal en voeg de kalkoen blokjes toe
Schep het geheel om en laat dit 24 uur marineren
Voeg nu de bloem toe en schep het geheel goed door tot een homogene massa
Verhit wat olie in de wok
Bak hierin de sjalotjes, gemberwortel, knoflook, peperringetjes en het citroen gras licht aan
Neem alles uit de olie en bewaar dit even.
Zorg dat de olie goed heet is en bak hierin de kalkoen blokjes.
Doe dit in kleine hoeveelheden zodat het geheel goed rond om licht bruin gebakken wordt.
Neem de kalkoenblokjes dan uit de olie en laat deze uitlekken.
Als alle kalkoen gebakken is neem dan de olie uit de wok.
Houd de wok warm.
Voeg nu de kalkoen en het mengsel van sjalotjes, gember, knoflook, peper en citroengras en de ananas toe in de wok.
Schep het geheel goed door tot een homogene massa.
Voeg wat de helft van het sap toe en laat het geheel zachtjes stoven tot het vlees gaar is.
Let er wel op dat het geheel niet aanbakt of teveel inkookt.
Voeg eventueel nog meer sap of water toe.
Voeg als laatste de peterselie toe en schep het geheel nog een maal goed door.
Serveer met witte rijst of aardappels.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pedis filets ajam dengan nanas (pittige kalkoenfilet met ananas en peterselie) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven