Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oper Ajam Kering (gestoofde kip in dikke kruidige kokossaus) recept
Oper Ajam Kering (gestoofde kip in dikke kruidige kokossaus) recept
Laatste update: 25 juli 2017 om 11:07

Oper Ajam Kering (gestoofde kip in dikke kruidige kokossaus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rooster de kemirienoten, ketoembar, peperkorrels en djinten in een droge koekenpan.
Maak de lomboks schoon en snij deze fijn
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn
Schil de koenjit, Laos en djahe en rasp deze fijn
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe fijn tot een homogene massa
Kneus de serehstengel
Verhit de olie en fruit de boemboe tot het geurig begint te ruiken.
Voeg de sereh, daun salam en daun djeroek purut toe en bak dit totdat de blaadjes verkleurd zijn
Voeg de kip toe en bak de kip tot het van kleur veranderd is
Schenk de dunne santen bij de kip en laat het zachtjes koken tot de kip gaar is
Voeg dan de dikke santen toe en laat het stoven tot de saus is ingedikt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oper ajam kering (gestoofde kip in dikke kruidige kokossaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven