Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasi ajam liwet (rijst met kip in kippenbouillon) recept
Nasi ajam liwet (rijst met kip in kippenbouillon) recept

Nasi ajam liwet (rijst met kip in kippenbouillon)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dompel de tomaat in kokend water, laat het schrikken in koud water, ontvel hem en snij hem in stukjes.
Was de rijst, breng het in een pan met 5 deciliter water aan de kook, roer de rijst enkele keren goed om en laat het zachtjes koken tot al het water is opgenomen.
Breng de kip aan de kook in het water met wat zout en laat het een uurtje zachtjes koken
Neem de kip uit de bouillon en haal het vlees van het karkas en snij dit in stukjes
Bewaar de bouillon.
Neem een deel van de rijst uit de pan.
Leg de kip met de daun salam, kruidnagels en de tomaat op de rijst.
Leg de apart gehouden rijst er op en giet er een beetje kippenbouillon over.
Laat het gerecht 30 minuten zachtjes koken tot de kip en de rijst helemaal gaar zijn.
Giet er regelmatig wat bouillon op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit nasi ajam liwet (rijst met kip in kippenbouillon) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven