Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Murgh mussalum (Pikante kip uit de oven) recept
Murgh mussalum (Pikante kip uit de oven) recept

Murgh mussalum (Pikante kip uit de oven)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spreid het koriander- en komijnzaad en de laurier op een bakplaat uit.
Rooster ze 12.5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C tot de laurier krokant is.
Ontvel intussen de kip en spoel goed af.
Dep de kip droog en kerf met een scherp mes diepe inkepingen in de poten en borst.
Doe de yoghurt, ui, knoflook en chilipepers in een blender of keukenmachine en draai tot een gladde massa.
Maal de geroosterde specerijen in een vijzel en voeg toe aan de yoghurtmix.
Wrijf er de hele kip mee in en laat die dan 24 uur marineren op een koele plaats; bedruip af en toe met de marinade.

Voor de kruiden:
Smelt de ghee in een vuurvaste casserole met goed sluitend deksel.
Fruit de ui, knoflook en gember op een laag vuur in 4.5 minuten zacht.
Stamp de kaneel, kruidnagels, kardemom en peper in een vijzel fijn en voeg toe aan de pan.
Bestrooi met zout, voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Roer de garam masala erdoor en doe nu de kip met marinade erbij. Dek goed af, draai het vuur hoger en kook 2 minuten, al stevig schuddend met de pan.
Zet de casserole in een op 190 C voorverwarmde oven en stoof 1 uur.
Neem de pan uit de oven en draai deze op 230 C.
Breng de kip van de pan over in een braadslee.
Bedruip met de saus uit de pan en braad nog 30 minuten in de oven tot de buitenkant krokant is en er bij inprikken in het dikste vlees helder vocht uitloopt.
Laat de saus in de pan iets afkoelen, giet in een blender, draai glad en maak weer warm.
Serveer de kip warm, gegarneerd met toefjes koriander en parten citroen. Geef er de saus apart bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit murgh mussalum (pikante kip uit de oven) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven