Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Murgh musallam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de kuikens schoon (ontdoe ze van vel en ingewanden) en maak met een scherp mes rondom inkepingen in het vlees.
Roer de gemalen ingrediŽnten door de yoghurt en voeg 1 theelepel zout, de kurkuma en de koriander toe.
Wrijf de kuikens met de helft van dit mengsel in (vooral in de inkepingen).
Kook de rijst.
Verhit op half vuur 75 gram geklaarde boter en fruit de uiringen 6.5 minuten met de knoflook, kaneel, kardemom en kruidnagel.
Voeg de rijst toe en bak die 4.5 minuten tot al het vocht is verdampt.
Doe het restant zout, het water en de saffraandraadjes erbij, breng het aan de kook en laat het met het deksel op de pan zacht koken tot de rijst al het water heeft opgenomen (13 minuten). Haal het deksel niet van de pan en roer de rijst niet.
Neem de pan van het vuur en laat hem 10 minuten staan.
Schep met een metalen lepel een kwart van de rijst in een schaal en laat die afkoelen.
Laat de overige rijst met het deksel op de pan staan.
Vul de kuikens met zoveel mogelijk rijst en bind ze op.
Verhit in een gietijzeren pan 2 eetlepels geklaarde boter, voeg de uisnippers en de geperste knoflook toe en roerbak 2.5 minuten.
Leg de kuikens op het bedje van uiringen en voeg de marinade uit de schaal toe (niet de helft die apart is gehouden). Leg het deksel op de pan, stoof de kuikens 10 minuten, keer ze daarna en stoof ze met het deksel op de pan nog eens 10 minuten.
Draai de kuikens weer en bestrijk ze met een in de marinade gedoopt kwastje (verdeel de marinade gelijkmatig over de kuikens).
Stoof de kuikens nog een half uur met het deksel op de pan (keer ze om de tien minuten).
Leg de kuikens op een schaal en giet een beetje jus op de borst.
Schenk de rest van de jus om de kuikens heen.
Geef er de rijst apart bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit murgh musallam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven