Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Murgh briyani (Saffraanrijst met kip) recept
Murgh briyani (Saffraanrijst met kip) recept

Murgh briyani (Saffraanrijst met kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de ghee in een grote pan de halve uien en laurierblaadjes met het water aan de kook.
Voeg de kip toe en laat 1 -2 uur heel zacht koken tot het vlees mals en gaar is.
Neem de kip uit pan. Bewaar het kooknat en de uien.
Neem het vlees van het karka en gooi vel en botten weg.
Leg het vlees in een kom, dek af met folie en houd warm onderin een voorverwarmde oven van 150 C.
Breng 1 deciliter van het kooknat in een steelpan aan de kook.
Leg de saffraan in een kom, giet het kokende vocht erover en laat 10 minuten trekken.
Was intussen de rijst goed, laat uitlekken en verwijder eventuele ongerechtigheden.
Smelt in een schone grote pan met dikke bodem.
Neem de uien uit het bewaarde kookvocht en laat uitlekken. voeg toe aan de pan met de knoflook, kruidnagels, kardemom en kaneel en fruit alles 4.5 minuten op een laag vuur.
Voeg de rijst toe en roer goed, zodat alle korrels gekruid worden.
Zeef hierover zoveel van het resterend kookvocht, dat de rijst net onder staat.
Zeef dan het saffraan water erover en breng aan de kook.
Laat zonder deksel 12.5 minuten zachtjes koken tot de rijst net zacht is; voeg zo nodig extra kokend water of kooknat toe.
Giet de gare rijst af en schep hem in een grote, verwarmde schaal.
Schep de amandelen, rozijnen en gekookte kip erdoor. Schik deze Biryani op een grote warme schotel en garneer met ei en gefruite uitjes.

Dien op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit murgh briyani (saffraanrijst met kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven