Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kookarh korma (Korma kip) recept
Kookarh korma (Korma kip) recept

Kookarh korma (Korma kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Draai de yoghurt, kurkuma en 1 teentje knoflook in een blender of keukenmachine tot een homogene massa.
Leg de stukken kip in een ondiepe schaal en giet de yoghurtmix erover.
Laat de kip een nacht afgedekt marineren in de koelkast.
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en het andere teentje knoflook op een laag vuur in 4.5 minuten zacht in.
Voeg de specerijen en het zout toe en roerbak alles nog 3 minuten.
Voeg de stukken kip met marinade en de kokos toe en schep goed om.
Laat goed afgedekt 45 minuten zacht stoven tot de kip gaar en mals is.
Doe de kip over op een warme schotel en bestrooi met de amandelen.

Serveer warm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kookarh korma (korma kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven