Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gulai hati Ampela (stoofschotel van de spiermaag en hart) recept
Gulai hati Ampela (stoofschotel van de spiermaag en hart) recept

Gulai hati Ampela (stoofschotel van de spiermaag en hart)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sjalotjes schoon en snij deze in klein ringetjes.
Verhit wat olie in de wok.
Bak de sjalotjes aan tot deze licht verkleuren neem ze uit de olie en laat ze goed uitlekken.
Kneus de citroengras met de achterzijde van een mes.
Maak de laos schoon en rasp deze fijn.
Rooster de nootmuskaat en kurkuma en wrijf deze fijn in een vijzel.
Voeg de koriander toe.
Maak de lomboks schoon en snij deze klein.
Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Voeg de lomboks, uien en knoflook toe aan de inhoud van de vijzel en wrijf het geheel tot een mooie kruidenpasta.
Verhit de olie in de wok.
Bak de gemalen kruidenpasta, citroengras, laos, en kardemom tot het gaat geuren.
Voeg spiermaag en hart toe.
Roer tot de spiermaag en hart van kleur verandert.
Voeg sinaasappelschil, zout, peper, en bruine suiker toe en schep het geheel goed door.
Giet de kokosmelk langzaam erbij en schep het geheel goed door.
Laat het geheel zachtjes koken schep het geheel regelmatig om tot het gaar is.
Voer de azijn toe en roer dit goed door.
Serveer bestrooid met gebakken uien.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gulai hati ampela (stoofschotel van de spiermaag en hart) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven