Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gulai ajam (gestoofde pittige kip) recept
Gulai ajam (gestoofde pittige kip) recept

Gulai ajam (gestoofde pittige kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snij deze in dunne ringen.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de rawits schoon en snij deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de kip schoon en snij deze in vier gelijke stukken.
Pof de kemirienoten in een droge koekenpan.
Kneus de serehstengel met de achterzijde van een mes.
Wrijf de kemirienoten, paprikapoeder, peper, sjalotjes, rawits, knoflook, kunyit, laos en djahe fijn in de vijzel tot een kruidenpasta.
Fruit de kruidenpasta met de sereh, lombokringetjes en de djeruk purut in de olie tot de ui licht bruin wordt en het geheel begint te geuren.
Voeg de stukken kip toe en bak de kip rondom bruin.
Giet hier het water bij en laat dit circa 1 uur stoven op een laag vuur tot het vlees gaar is.
Voeg dan de asem toe en laat het gerecht dan nog even stoven tot de asem opgelost is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gulai ajam (gestoofde pittige kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gulai ajam (gestoofde pittige kip) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik vind het geweldig, die onuitputtelijke voorraad Ind(ones)ische recepten van Jaccor. Vaak erg origineel. Ik ga deze beslist proberen. Zou kemiriepasta uit een potje ook voldoen? Groet van Barbera
    Barbera Oranje gaf dit recept op 13 juli 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven