Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam gong pao (pittig gekruide kip) recept
Ajam gong pao (pittig gekruide kip) recept

Ajam gong pao (pittig gekruide kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontvel en ontzeen de kipfilets en snijd deze in kleine blokjes.
Marineer de kipfilet met rijstwijn, eiwit, zout en peper.
Hak de knoflook en gember fijn.
Snijd de Spaanse pepers in de lengte door en verwijder de zaadjes.
Meng de ketjap manis, kippenbouillon of water, suiker en sesamolie goed door elkaar.
Schroei het vlees in de hete olie snel dicht totdat deze van kleur veranderd. Haal het vlees uit de olie en laat deze goed uitlekken.
Verhit de 4 eetlepels olie. Voeg de knoflook, gember en pepers toe en roerbak deze 30 seconden.
Voeg nu ook de ketjap manis, kippenbouillon of water, suiker, sesamolie en de kipfilet bij roerbak het geheel ongeveer een 30 seconden goed door.
Voeg als laatste de pinda’s toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam gong pao (pittig gekruide kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven