Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebraden houtduif met witlof recept
Gebraden houtduif met witlof recept

Gebraden houtduif met witlof


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snijd deze in ringen.
Maak de witlof schoon.
Verwarm de oven voor op 185ºC.
Zout en peper de duiven van binnen en van buiten.
Smelt de boter.
Giet de boter over de duiven en braad ze in een ovenschaal in hun geheel rosé in ongeveer 20 minuten.
Uit de oven nemen en op een warme plaats 10 minuten laten rusten.
Neem de filets van de karkassen en snijd ook de boutjes er af.
Verhit in een braadpan het ganzenvet tot circa 80ºC.
Als het vet traag “blub-blub” doet, zit u goed.
Doe de pootjes er in over en konfijt deze op dezelfde temperatuur gaar.
Dat duurt anderhalf uur of langer. U bent pas tevreden als het vlees van de botjes af “valt”.
Hak de karkassen fijn en schroei ze in een hoge pan aan in de heet gemaakte olie.
Voeg de uien toe en vul het geheel aan met de wildfond.
Twee uur laten trekken en inkoken op een half hoog vuur.
Het inkoken is belangrijk, u hoeft aan jus niet meer dan een kopje over te houden.
Giet het geheel door een zeef waarin u een stuk neteldoek hebt gelegd.
Klop een gekoeld klontje boter door de jus en doe er naar smaak nog wat zout en peper bij.
Stoof de schoongemaakte struikjes witlof in hun geheel bijna gaar (in ± 10 minuten) in een beetje water met boter, suiker, zout en peper.
Laat ze afkoelen.
Verhit vervolgens een klontje boter in een pan met anti aanbaklaag, roer er suiker door en karameliseer hierin de witlof snel aan alle kanten goudbruin.
Snijd de borstfilets in plakken van ½ cm dikte.
Verwarm deze even in de oven.
Maak op voorverwarmde borden mooie waaiers of cirkels van de uiteengevallen struikjes witlof.
Leg hier de plakjes duivenborst dakpansgewijs overheen.
Schik ook de pootjes op de borden en giet de jus over het vlees en op het bord.
Heerlijk met aardappelpuree waarin u behalve boter ook wat truffelolie hebt verwerkt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebraden houtduif met witlof recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven