Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Filet van fazantborst in bacon met aardappel en linzen recept
Filet van fazantborst in bacon met aardappel en linzen recept

Filet van fazantborst in bacon met aardappel en linzen


Ingrediënten


Bereidingswijze


De aardappelen schillen, koken en pureren.
Sjalotje schoonmaken en in ringetjes snijden.
Maizena, eidooier, olie, zout, en nootmuskaat toevoegen en een glad deeg maken.
Ballen van vormen en vlak voor het opdienen verwarmen.
Kruid de fazantenborst.
Bevestig de bacon met een tandenstoker aan de borst en braad hem rosé van binnen.
Leg aan de kant op een warme plaats.
De linzen in zout water bijtgaar koken, afgieten en in ijswater laten schrikken.
De spekblokjes en de sjalot in een koekenpan bakken.
Vet afgieten en de linzen erbij doen.
Afblussen met balsamico.
Nu de slagroom erbij doen.
In laten koken tot de saus eruit gaat zien als een créme.

De opmaak:
Linzen op de borden leggen.
Daar de fazantenborst bovenop, tandenstoker verwijderen.
Daarnaast de aardappelballen.
Garneren met een takje thijm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit filet van fazantborst in bacon met aardappel en linzen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven