Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborstfilet met marmelade recept
Eendenborstfilet met marmelade recept

Eendenborstfilet met marmelade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Niet gebruikelijk! Maar toch omdat sommige mensen er niet van houden: snij het vel van de eenden borst. Snij het vervolgens in smalle stroken en leg het in een koekenpan en zet op een laag vuur zodat het vet gaat smelten. Zout en peper intussen de filet. Zet het vuur hoog en bak de filet samen met het vel voor 3 minuten aan beide kanten in het gesmolten eenden vet en vel. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Als de filet goed is leg het met een tang samen met de vellen in een ovenschaal voor nog 10 minuten nagaren en rusten. Maak intussen de saus van de twee eetlepels marmelade en maak dit aan met iets van het overgebleven eendenvet. Snij de filet in schijven van circa een centimeter en verdeel dit over de borden. Bestrooi het met vers gemalen peper, leg wat stukjes van het vel, wat inmiddels lekker krokant is geworden, naar wens op de filet, en schep er marmelade saus bij.
Serveer de eend met aardappelpuree en een aangemaakte gemengde salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eendenborstfilet met marmelade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven