Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborstfilet met asperges recept
Eendenborstfilet met asperges recept

Eendenborstfilet met asperges


Ingrediënten


Bereidingswijze


Muntblaadjes fijn hakken en mengen met 3 eetlepels olie.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en voer wat gele kleurstof toe tijdens het koken.
Snijd de velkant van de eendenborstfilet om de centimeter in,
maar snijd het niet tot het vlees.
Bestrooi de filets met peper en zout.
Verhit een pan met de olijfolie en leg de eendenborstfilets met de velkant naar beneden erin.
Bak de filets 7 minuten tot het vel goudbruin en krokant is geworden.
Draai het vlees om en braad de vleeskant nog 3.5 minuten.
Neem het vlees uit de pan, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat ze enkele minuten rusten.
Kook de aspergepuntjes in ruim kokend water met wat zout in 2.5 minuten beetgaar.
Giet ze af en schep ze door wat olie en de munt.
Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken.
Verdeel deze over vier borden en schep de aspergetips en de rijst ernaast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eendenborstfilet met asperges recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven