Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebotok ajam (gestoomde kippengehakt pakketjes) recept
Bebotok ajam (gestoomde kippengehakt pakketjes) recept

Bebotok ajam (gestoomde kippengehakt pakketjes)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Kneus de serehstengel met de achterzijde van een mes.
Schil de laos en snij deze in dunne plakjes.
Wrijf de laos en de knoflook fijn in de vijzel fijn.
Voeg er de kunyit, kencur, zout en peper aan toe en wijf het geheel tot een kruidenpasta.
Verhit een beetje olie in de wok en fruit de ui aan tot deze beging te kleuren.
Roer hier de fijngemalen kruiden, serehstengel en djeruk purut door.
Kook ondertussen 1 ei hard en splits het andere ei.
Als het kruidenmengsel begint te ruiken dan het kippengehakt toevoegen onder voortdurend roeren.
Meng de santen met de gesplitste dooier en meng dit door het gehaktmengsel.
Laat het geheel inkoken tot de saus dik is geworden.
Was de bananenbladeren en verdeel deze in stukken.
Verdeel het mengsel over deze bladeren met een plakje ei erboven op.
Sluit de pakketjes goed, met bijvoorbeeld cocktailprikkers.
Stoom ze in 10 a 15 minuten gaar in de stoompan.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebotok ajam (gestoomde kippengehakt pakketjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven