Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebek Goreng Dengan Ramuan (gebakken eend met kruidensaus) recept
Bebek Goreng Dengan Ramuan (gebakken eend met kruidensaus) recept

Bebek Goreng Dengan Ramuan (gebakken eend met kruidensaus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snij deze in kleine blokjes.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Rooster de kemirienoten in een droge pan tot deze licht beginnen te kleuren en hak deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de sereh stengel schoon en kneus deze met de achterzijde van een mes.
Maak de laos en gemberwortel schoon en rasp deze fijn.
Pers de citroen uit.
Verwarm het water tot dit kookt.
Grill of bak de eend goudbruin en verdeel hem in kleine stukken en voeg de boter toe aan het geheel.
Wrijf de ingrediŽnten van de boemboe fijn in een vijzel tot er een homogene kruidenpasta ontstaat.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui aan tot deze licht bruin zijn.
Voeg dan de knoflook en lombokringetjes toe.
Schep het geheel goed door om verbranding te voorkomen.
Voeg de kruiden pasta toe en schep het geheel weer goed door.
Bak het geheel 5 minuten tot het goed begint te geuren.
Voeg dan de stukken eend aan dit mengsel toe.
Voeg de serehstengel en djeroek poeroet.
Giet het hete water en het citroensap erbij en laat nu de eend gaar stomen.
Verwijder de serehstengel en schep het geheel regelmatig goed door.
Het gerecht mag niet teveel vocht bevatten, heb je te veel vocht laat het geheel inkoken.

Serveersuggesties

Lekker met glasnoedels

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebek goreng dengan ramuan (gebakken eend met kruidensaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven