Bebek garing (Eend met peultjes en worteltjes)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en pers deze fijn.
    Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Maak de schoon en snij deze fijn.
    Maak de wortels schoon en snij deze in dunne reepjes.
    Maak de schoon en snij deze in reepjes.

    Spoel de eend onder de koude kraan af en laat hem goed uitlekken.
    Doe de eend in een ruime pan en voeg hier zoveel water aan toe dat de eend onderstaat.
    Breng het water aan de kook en laat de eend afgedekt 2 uur sudderen totdat het vlees van het bot loskomt.
    Doe het water weg.
    Verwijder het vel en botjes en snijd het vlees in kleine stukjes.
    Verhit de in een wok en bak de eend tot deze goudbruin en krokant is.
    Haal het vlees weer uit de wok en laat het goed uitlekken op keukenpapier en houd het apart.
    Giet de af.
    Verhit nu in de wok.
    Voeg , , wortels, lombok toe en roerbak dit ca. 1 min.
    Voeg de eend, sambal, , naar smaak, , ketjap en toe en roerbak het geheel ca. 4 min.
    Meng het met 3 eetlepels water en voeg dit aan de wok toe en roerbak het tot de saus is ingedikt.
    Heet serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en olie
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • suiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1066 kcal
53%4264 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bebek garing (Eend met peultjes en worteltjes)