Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebek boemboe Tjabé (eend op chilisaus) recept
Bebek boemboe Tjabé (eend op chilisaus) recept

Bebek boemboe Tjabé (eend op chilisaus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui en sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de lombok en rawit schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Schil de djahe en laos wortel en rasp deze fijn.
Kneus serehstengel met de achterzijde van een mes.
Pers de sinaasappel en citroen uit .
Hak de bieslook zeer fijn.
Wrijf de sjalotjes, knoflook en lombok fijn in een vijzel tot een mooie gladde massa.
Snij de eend in stukken en leg deze in het azijn voor een paar minuten .
Spoel de eend af en droog de stukken eend met keukenpapier.
Leg de stukken eend in een braadschaal en strooi de ui, het kaneelstokje en wat zout over het geheel.
Zet het geheel net onder water en dan op het vuur aan de kook brengen.
Laat het geheel ruim een uur sudderen.
Zet het geheel weg en laat het afkoelen.
Als het geheel afgekoeld is neem je de stukken eend uit het vocht.
Schep het vet van het vocht af en bewaar alleen het vocht.
Fruit de kruidenpasta licht aan in wat olie.
Voeg de cayennepeper het sinaasappelsap en citroensap toe aan de kruidenpasta breng het geheel licht aan de kook.
Voeg nu de eend en de bouillon toe.
Voeg daarna de djahe, laos, laurierblad, salamblaadjes en de serehestengel toe.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel een 10 minuten lekker pruttelen .
Verwijder de serehstengel en het laurierblad djahé.
Maak het geheel op smaak met de rawit en wat peper en zout .
En bestrooi het geheel met bieslook.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebek boemboe tjabé (eend op chilisaus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven