Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam woku (gestoomde kip in pittige saus) recept
Ajam woku (gestoomde kip in pittige saus) recept

Ajam woku (gestoomde kip in pittige saus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pers de limoen uit.
Maak de tomaat schoon en snij deze in stukken.
Kneus de serehtengel met de achterzijde van een mes.
Maak de bosuitjes schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de lomboks en rawits schoon en snij deze klein.
Maak de kunyit en djahe schoon en rasp deze fijn.
Wrijf in de vijzel van de sjalotjes, lomboks, rawits, kunyit en djahe een mooie kruiden pasta.
Snijd de kip in 8 stukken, bestrooi de kip met zout en het limoensap en houd dit apart.
Verhit de olie in de wok en fruit de boemboe samen met de serehstengels tot het geheel geurig begint te ruikt.
Doe de kip erbij en bak de kip snel rondom bruin.
Voeg hierna voldoende water toe en roer het geheel goed door.
Voeg de tomaten en daun djeruk purut toe, roer alles goed door en zet het vuur zacht.
Doe de deksel op de pan en laat de kip zachtjes gaar stoven.
Voeg de bos ui en kemangi toe samen met zout, suiker en peper.
Schep het geheel even goed door en serveer het geheel warm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam woku (gestoomde kip in pittige saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven