Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam paniki met witte kool in het zuur en sambal goreng telor recept
Ajam paniki met witte kool in het zuur en sambal goreng telor recept

Ajam paniki met witte kool in het zuur en sambal goreng telor


Ingrediënten


Bereidingswijze


Witte kool in het zuur:
Snijd de kool van de kern af in dunne repen en schep de kool in een kom.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringen.
Breng voor de marinade water, suiker en peper aan de kook.
Meng de marinade, azijn en rozijnen door de kool.
Laat de kool minimaal 1 5 minuten marineren.

Ajam paniki:
Verhit olie in een pan en braad de kip om en om goudbruin.
Pel en snipper de uien. Snijd de pepers in ringen.
Vijzel de uien en peper tot een boemboe.
Schil en snijd de gember in grove stukken.
Haal de kip uit de pan.
Fruit de boemboe en gember circa 10 minuten in de pan van de kip.
Voeg de kip weer toe en bak circa 5 minuten mee.
Blus af met kokosmelk en kook de kip, op laag vuur, circa 10 minuten tot de kokosmelk ingekookt is en de kip gaar is.

Sambal goreng telor:
Kook de eieren in circa 10 minuten hard. Giet af, laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Pel en snipper de ui.
Snijd de rode peper in ringen.
Maak de knoflook schoon de pers deze fijn.
Verhit olie in een pan en fruit de ui, peper en knoflook in circa 3 minuten.
Voeg salamblad, laos, suiker en tamarinde toe.
Blus af met de groentebouillon.
Voeg de kokosmelk toe en kook rustig in circa 5 minuten in.
Halveer de eieren, lepel de saus erover en bestrooi met gebakken uitjes, garnalen en kokos.

Verdeel de kool, de kip met saus en de eieren over borden.
Serveer met gekookte rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam paniki met witte kool in het zuur en sambal goreng telor recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven