Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam kering (hete kip) recept
Ajam kering (hete kip) recept

Ajam kering (hete kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de knoflook, de lente-uitjes de lomboks.
Snijd het vlees in iets grotere stukjes en meng dit met de ma´zena, het zout, de peper en 1 eetl ketjap en laat dit 45 minuten intrekken.
Zet wel voor de veiligheid in de koelkast met een stukje folie erover.
Verhit in een wok de olie en bak het vlees rondom mooi bruin en schep het, als het bruin is, uit de wok.
Doe nu de knoflook, de lomboks en de djahe in de wok en bak dit ongeveer 1 minuut.
Vervolgens de kip, de fijngesneden rawits en de ketjap toevoegen en bak dit totdat de kip goed gaar is.
Mocht het te snel bakken en wordt het gerecht te dik, doe er dan een beetje (warm) water bij.
Strooi de lente-ui erover als garnering.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam kering (hete kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven