Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam Kari Debal (zure hete kip) recept
Ajam Kari Debal (zure hete kip) recept

Ajam Kari Debal (zure hete kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de uien in dikke plakken.
Schil de aardappels en snijd deze in vier stukken.
Wel de chilipepers.
Snijd de sjalotten fijn.
Hak de knoflook fijn.

Maak een kruidenpasta als volgt:
Maal de mosterdzaadjes 2-3 seconden in de blender.
De chilipepers, sjalotjes, knoflook en gember toevoegen en fijnmalen.
Om te voorkomen dat de messen vastlopen wat olie toevoegen.
De kip in stukjes van ca. 6 cm. snijden.
Deze in een grote schaal.
Samen met 4 eetlepels van de kruidenpasta en met de sojasaus vermengen.
De wok verhitten en 4 eetlepels olie zeer heet laten worden.
De stukjes kip daarin 3 minuten roerbakken tot ze rondom bruin zijn.
De kip uit de pan nemen en de rest van de olie, de kruidenpasta en uien toevoegen.
Alles op een laag vuur 4 minuten roerbakken.
De stukjes kip met het zout en water weer in de wok doen.
2 minuten laten koken en steeds het aanbaksel losroeren.
De aardappelen toevoegen en de wok afdekken.
In 22.5 minuten gaar laten worden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam kari debal (zure hete kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven