Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam hati pedis (hete kippenlever) recept
Ajam hati pedis (hete kippenlever) recept

Ajam hati pedis (hete kippenlever)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de tomaat schoon en snijd deze in stukken.
Schil de gemberwortel (laos) en rasp deze fijn.
Snijd de lever in kleine stukjes en doe deze in een schaal.
Doe hierover het sap van de citroen, zout, peper, de laos en de ketoembar plus een uitgeperst knoflookteentje.
Roer dit door en laat het 15 minuten staan.
Maak in een grote pan de olie heet en doe er trassi in en als dit gebakken is de lever.
Bak dit lekker bruin en doe de twee uien er bij. Bak deze even mee.
Voeg de tomaat toe en bak alles even mee.
Schep het geheel goed door anders bakt het aan.
Blus het geheel met water en de ketjap manis zodat alles bijna onder staat.
Doe er nu naar behoefte twee tot vier eetlepels sambal oelek bij.
Wanneer het te rood is wat ketjap bijvoegen.
Laat dit nu onder vaak omscheppen inkoken.
Wanneer het al goed is ingekookt, kunt u het met wat bloem en water indikken.

Allergenen Informatie

Voor dit ajam hati pedis (hete kippenlever) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ajam hati pedis (hete kippenlever) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 4 recensies

  • Neem 3 cm gemberwortel komt alles goed!
    Jaccor gaf dit recept op 20 januari 2017 5 uit 5 sterren
  • Laos is geen gemberwortel het is wel familie. Gemberwortel heet Djahé. Dus wat is het Laos of Djahé? Ze hebben hun eigen specifieke smaak die heel verschillend is. Laos is fris bitterzoet.
    Carla gaf dit recept op 17 januari 2017 1 uit 5 sterren
  • Laos is geen gemberwortel!
    Carla gaf dit recept op 19 november 2015 3 uit 5 sterren
  • Dit is een blijvertje... zo lekker. Dank je voor het recept.
    Alex gaf dit recept op 5 juli 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven