Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam disemur (gestoofde kip met citroensmaakje) recept
Ajam disemur (gestoofde kip met citroensmaakje) recept

Ajam disemur (gestoofde kip met citroensmaakje)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de bosuitjes schoon en snij deze in ringetjes.
Maak de tomaat schoon en snij deze in stukken.
Maak de prei schoon en snij het witte deel in dunne ringen
Pers de citroen uit.
Kneus de serehstengels.
Maak de sjalotjes schoon en snij deze klein.
Maak de rawits schoon en snij deze in ringen.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Leg de kip in een kom of schaal en smeer het in met het citroensap.
Laat de kip een kwartiertje staan en spoel deze onder de kraan af.
Snij de kip in 6 of 8 stukken.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe fijn in de vijzel tot je een pasta hebt.
Verhit de olie in de wok en fruit de boemboe hierin aan.
Voeg de kip toe en bak de stukken even aan.
Voeg dan de overige ingrediŽnten toe, schep het geheel goed door tot het lekker begint te ruiken en doe dan het water erbij.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan zacht en laat het sudderen tot de kip gaar is.
Voeg water toe als het gerecht te droog wordt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam disemur (gestoofde kip met citroensmaakje) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven