Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam cina lychee (kip met lychees) recept
Ajam cina lychee (kip met lychees) recept

Ajam cina lychee (kip met lychees)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak de djahe (gemberwortel) schoon en rasp deze grof.
Breng 1 liter water aan de kook
Voeg de filets toe aan het kokende water.
Voeg de bouillonblokjes in het kookvocht, evenals de sojasaus, sherry, suiker en djahe.
Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken.
Neem de filets uit de pan en houd ze in aluminiumfolie warm.
Zeef het vocht en meet 2,5 deciliter af.
Breng dit vocht opnieuw aan de kook.
Voeg de lychees toe en laat het geheel enkele minuten warm worden (lychees uit blik eerst laten uitlekken).

Niet meer koken. Lychees uit het vocht halen, allesbinder erdoor roeren.Proef het vocht er roer er naar smaak, 5-kruidenpoeder, zout, peper en citroensap door.
Snij de filets in de breedte in niet al te dunne repen.
Leg ze op een bord, schik de lychees rondom en schenk de saus erover.
Doe er iets ketumbar over.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam cina lychee (kip met lychees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven