Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Plank

Bereidingswijze

  1. Maak de prei schoon en snij deze in ringen.
    Maak de wortel schoon en snij deze in plakjes.
    Maak de kool schoon en snij deze in dunne reepjes.
    Maak de blad selderij schoon en hak deze zeer fijn.
    Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
    Bind de laurier en tijm bij elkaar.
    Verdeel het spek over het vlees, zouten en peperen en oprollen en vastbinden.
    Verhit de boter in de pan en bak de rollade rondom mooi bruin aan.
    Doe de gesneden groenten en de uien in de pan en laat deze mee bakken.
    Voeg de bouillon, azijn, bier en kruiden toe.
    De deksel op de pan en laat vier uur zacht sudderen
    Af en toe het vlees bedruipen en omkeren.
    Het vlees moet boterzacht worden en sappig.
    Uit de pan halen en in dikke plakken snijden op een plank.

    Voor de saus:
    De braadjus door een zeef in een andere pan wrijven.
    De bloem met wat water aanlengen, goed roerend toevoegen en 5 minuten laten koken.
    Daarna de zure room erdoorheen roeren.
    Verwarm de saus, maar laat hem niet koken.
    Proef de saus en breng deze eventueel op smaak.
    Serveer de saus apart.

    Serveer er gekookte aardappelen bij en wat zuurkool.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bier en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter en runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • runderbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bladselderij
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en bier
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
415 kcal
20%1660 kcal
Vetten
27 g.
39%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rundvlees in bier en bouillon met zure roomsaus