Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam kodok (licht gekruid gevuld kippenvel) recept
Ajam kodok (licht gekruid gevuld kippenvel) recept

Ajam kodok (licht gekruid gevuld kippenvel)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sjalotjes schoon en snipper deze heel fijn.
Verhit de boter en bak de sjalotjes licht bruin.
Kook 4 eieren hard laat deze afkoelen en snij deze in 4 gelijke stukken.
Snij de augurkjes in dunne plakjes.
Snij de ham in hele kleine stukjes.
Snij de saucijsjes in kleine stukjes.
Snij van het brood de korsten en snij de rest in kleine stukjes.
Week het brood in de melk.
De kip voorzichtig met een heel scherp mes van het vel ontdoen,
het vel moet absoluut heel blijven en de vleugeltjes kan men er aan laten zitten.
Van het karkas met het vlees trekt men bouillon, die later nodig is om de gevulde kip erin te koken.
Het vlees van de kip kan later bijvoorbeeld voor een heerlijke kippensoep worden gebruikt.
Het kipfiletgehakt met de ham, saucijsjes, de 2 rauwe eieren, het brood en de gefruite sjalotten mengen met het zout, de peper, de nootmuskaat en de kruidnagel.
Schep het geheel goed door elkaar tot een homogene massa.
Het vel van de kip nu heel voorzichtig met dit mengsel opvullen, vooral niet te stijf omdat anders het vel barst.
De hardgekookte eieren en de augurkjes hier en daar in het gehaktmengsel aanbrengen en tenslotte het vel dichtnaaien met keukengaren.
De gevulde kip even in de bouillon opkoken en als het is uitgezet flink met boter insmeren.
De beboterde kip in de oven bruin braden, en zo nu en dan bedruipen opdat het niet uitdroogt (kerntemperatuur moet 70C zijn).
Hierna laat men de kip goed afkoelen alvorens het in plakken te snijden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam kodok (licht gekruid gevuld kippenvel) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven