Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Krokante eieren recept
Krokante eieren recept

Krokante eieren


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels en snijd deze in stukken.
Meng de chilipoeder en kurkuma.
Snipper de ui fijn.
Snijd de chilipepers in kleine stukjes.
Pel de eieren en maak in elk ei in de lengte 4 inkepingen tot op ruim 1 cm van beide uiteinden.
Verhit de olie in een gietijzeren pan op een half vuur en bak de aardappelen tot ze aan alle kanten bruin zijn (± 10 minuten).
Neem ze uit de pan en houd ze apart.
Haal de pan van het vuur en roer het mengsel van kurkuma en chilipoeder door het bakvocht.
Zet de pan weer op het vuur en bak de hele eieren bruin.
Schep de eieren voorzichtig uit de pan en houd ze apart.
Bak in dezelfde olie de ui, gember, kaneel, kardemom, kruidnagels en groene chilipeper tot de ui lichtbruin is (6.5 minuten).
Voeg de helft van de tomaten toe en roerbak tot ze stuk gaan (2.5 minuten).
Voeg de kurkuma, gemalen koriander, venkel en (eventueel) chilipoeder toe en roerbak 3.5 minuten.
Voeg de rest van de tomaten toe en bak ze 4.5 minuten. Roer vaak.
Voeg de aardappelen, het zout en het water toe, breng het aan de kook, sluit de pan goed af en laat de inhoud sudderen tot de aardappelen zacht zijn.
Roer af en toe alles goed om.
Voeg de eieren toe en laat ze 5-6 minuten zacht meekoken.
Schep één of twee keer voorzichtig om.
Roer er de gehakte korianderblaadjes door en haal de pan van het vuur.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit krokante eieren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven