Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tikka kebab (Gekruide lamsspiesjes) recept
Tikka kebab (Gekruide lamsspiesjes) recept

Tikka kebab (Gekruide lamsspiesjes)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Snijd vet en zenen weg.
Leg de blokjes in een ruime kom en bedruppel met citroensap.
Pureer in een blender of keukenmachine de yoghurt met 2 uien, knoflook, kurkuma, azijn, zout en peper tot een homogene saus.
Schenk die over het vlees en meng goed.
Laat het vlees afgedekt een nacht marineren in de koelkast.
Steek de blokjes vlees om en om met stukjes paprika en de rest van de ui aan spiesjes.
Rooster ze op matige hitte in 10 minuten gaar op de barbecue of onder de grill.
Keer ze geregeld.
Serveer ze warm, gegarneerd met parten citroen
Geef er zuurdesembrood met maanzaad/naan en een salade bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tikka kebab (gekruide lamsspiesjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven