Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsbout aan het spit recept
Lamsbout aan het spit recept

Lamsbout aan het spit


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: 36 uur: Leg de gekneusde rozemarijn en salie in de olie en laat dat ca. 3 dagen staan. Was kort voor de bereiding de muntbladeren, laat in een zeef goed uitlekken en prak ze tot moes in een kommetje met de bruine suiker. Giet er het hete water over en giet de azijn toe. Laat dit mengsel een poosje staan. Bereiding: Snijd vet en losse deeltjes af van de lamsbout, maar laat het witte vel met rust. Steek de flinters knoflook in het vlees. Steek de bout aan de spil evenwijdig aan het bout. Besmeer de bout geheel met de kruidenolie en grill het op de barbeque aan het draaispit in ca. 1 - 1.30 uur gaar. Reken 40 min. per kilo vlees. Tijdens het grillen de bout regelmatig besmeren met olie. Laat de bout nadat hij gaar is 10 min. rusten voor U hem aansnijdt. Bestrooi de bout met zout en peper. Serveer met de koude muntsaus en stokbrood en sperziebonen die in de boter zijn opgewarmt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsbout aan het spit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven