Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi kuning Panggang (gele varkensvlees van de barbecue) recept
Babi kuning Panggang (gele varkensvlees van de barbecue) recept

Babi kuning Panggang (gele varkensvlees van de barbecue)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de vlees in vieren.
Kneus het witte gedeelte van de serehstengel.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Schil de kunyit en djahe en rasp deze fijn.
Rooster de kemirienoten, peperkorrels, ketumbar en trassi in een droge koekenpan.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe tot een pasta in de vijzel.
Bestrijk het vlees met het limoensap en laat het een 24 uur marineren.
Breng het water, kokoswater, daun salam, daun djeruk purut, sereh en de boemboe aan de kook en kook het vlees hierin gaar.
Haal het gare vlees uit het vocht en bestrijk het met wat olie.
Rooster de kip op de barbecue mooi bruin van kleur.
Besmeer het vlees tijdens het roosteren regelmatig met het kookvocht.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi kuning panggang (gele varkensvlees van de barbecue) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven