Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam singgang (kip in kokosmelk) recept
Ajam singgang (kip in kokosmelk) recept

Ajam singgang (kip in kokosmelk)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de kip doormidden.
Kneus de serehstengel met de achterzijde van een mes.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe fijn in een vijzel tot een kruidenpasta.
Verhit de santen in de wok en voeg de kruidenpasta toe schep het geheel goed door.
Voeg de overige ingrediŽnten toe behalve de kip.
Zodra de kokosmelk kookt, voeg dan de kip toe en laat het geheel sudderen tot de kip bijna gaar is.
Kook de boemboe tot deze ingedampt is.
Haal de kip uit de wok en giet de saus in een kom.
Rooster vervolgens de kip bruin en gaar op een barbecue.
Bestrijk de kip tijdens het roosteren met de ingedampte boemboe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam singgang (kip in kokosmelk) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven