Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

TUNESISCHE BRIK


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Schil de aardappels, snijd ze in stukjes en kook ze met een snufje zout totdat ze gaar zijn. (Tip: ook met schil zijn de aardappels lekker Ún gezond. Zorg ervoor dat je de schil wel goed schoonboent.) Giet de aardappels af en prak ze. Gebruik een scheutje melk (en eventueel een klontje boter) om de aardappels smeu´ger te maken.

Leg een vel deeg uit en verspreid wat aardappelpuree op ÚÚn helft van het deeg (in de vorm van een driehoek). Houd de randen vrij, zodat je het deeg nog kan dichtvouwen. Maak een diepe kuil in het midden en breek er een ei boven. Zorg er wel voor dat de kuil diep genoeg is, anders vloeit het eiwit eruit. Meng het tonijn met de peterselie en bedek de aardappelpuree ermee.

Gebruik een vork of een kwast om de randen te besmeren met eiwit. Werk snel, want anders kan het deeg vastplakken aan dat wat je eronder hebt liggen (bijv. een bord of snijplank). Om het vastplakken te voorkomen, kun je de ondergrond licht invetten met olie.

erhit wat olie in een pan en bak de brik totdat deze aan beide kanten goudbruin en gaar is. Besprenkel de briks met citroensap en serveer ze warm of koud. Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Normaal worden briks gefrituurd en daar kan je ook voor kiezen. Een andere variant is de brik in de oven klaarmaken. Leg ze dan op een bakplaat met bakpapier en smeer ze aan beiden kanten in met olie. Je kan er eventueel sesamzaad op strooien. Bak ze op 190 graden voor ongeveer 15 minuten totdat ze goudbruin zijn geworden. Voor een vegetarische variant kan je in plaats van tonijn ook verkruimelde feta gebruiken.

Allergenen Informatie

Voor dit tunesische brik recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept TUNESISCHE BRIK heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Tunesische brik, heerlijk, mijn man woont in TunesiŰ ik krijg daar zo lekker te eten; brik met ei erin heerlijk.
    Elly Ben Hamouda gaf dit recept op 1 oktober 2015 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven