Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Echte Friet recept
Echte Friet recept

Echte Friet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels en snijd deze in gelijke reepjes (frietsnijder).
Leg de aardappelreepjes in water met wat zout en een beetje azijn, ongeveer een half uurtje.
Blanceer de aardappelreepjes en laat uitlekken en uitdampen op een schone theedoek in ongeveer 15 minuten.
Bak de frietjes in kleine porties op 150 graden celsius licht bruin en laat geheel afkoelen.
Afbakken op 180 graden celsius (klaar als de frieten gaan drijven). Ook nu weer in kleine porties wat zout erover en je hebt heerlijke krokante frieten.

Serveersuggesties

Nog lekkerder is bakken in ossewit voor de echte liefhebbers.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit echte friet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven