Hertenkalffilet met amandelkorst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Blender
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
    Doe de couscous samen met het citroensap en de olijfolie in een grote kom.
    Giet er 300 milliliter kokend, gezouten, water op.
    Dek af met een bord en laat staan tot de couscous al het water heeft opgeslorpt.
    Snijd met behulp van een dunschiller fijne aubergineslierten.
    Grill ze aan beide kanten en snijd ze in kleinere stukjes.
    Doe wat olijfolie bij de en breng op smaak met en .
    Meng de met de gesneden door de couscous en breng op smaak met en .
    Doe het in een blender en voeg er de , de bladpeterselie en de aan toe.
    Smeer het vlees in met en haal het vervolgens door de notenmengeling.
    Bak het vlees in olijfolie tot het goudbruin is.
    Leg de filets in een ovenschaal.
    Laat het vlees in 8 tot 10 minuten gaar worden in de warme oven.
    Serveer de plakjes hertenkalf met de couscous
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • paneermeel en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
649 kcal
32%2596 kcal
Vetten
62 g.
88%248 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
15%164 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hertenkalffilet met amandelkorst