Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wortelmousse met koriander, rauwe ham en gekonfijte tomaten recept
Wortelmousse met koriander, rauwe ham en gekonfijte tomaten recept

Wortelmousse met koriander, rauwe ham en gekonfijte tomaten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maal het korianderzaad fijn in een koffiemolen, laat het daarna 10 min. trekken in 15 cm kokend water, van het vuur, met een deksel op de pan. Schraap de wortelen, snijd ze in kleine stukjes en zet ze half onder water. Voeg zout toe, zet een deksel op de panen en kook ze op een zacht vuurtje tot het vocht bijna volledig is verdampt. Voeg dan de korianderinfusie toe en laat alles nog 2 min. doorkoken. Voeg de olijfolie toe en mix het geheel tot een fijne mousse. Laat afkoelen. Hak de verse koriande fijn en roer samen met de zeste toe aan de koude mousse. Klop de room schuimig, snijd de tomaatjes in kleine stukjes en de ham in dobbelsteentjes. Verdeel de mousse over kleine glaasjes, strooi de ham erover, schep de crème erover, bestrooi met gehakte bieslook en de stukjes tomaat. Geef er geroosterd brood bij. In kleine porties mooi als receptiehapje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wortelmousse met koriander, rauwe ham en gekonfijte tomaten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven