Visballetjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Hak de zeer fijn.
    Laat de kapertjes uitlekken en hak deze fijn.
    Klop het los.
    Breek de vis in stukjes en laat die 48 uur weken in een kom met net zoveel water dat ze onder staan.
    Ververs het water 4 keer.
    Laat de vis uitlekken en kook hem in 25 minuten gaar in kokend water.
    Laat hem uitlekken en verwijder vel en graten.
    Trek het visvlees met een vork in kleine stukjes.
    Kook intussen de in de schil gaar.
    Giet ze af, verwijder de schil en stamp ze in een grote pan tot puree.
    Verhit de lepel olijfolie in een koekenpan.
    Voeg en knoflook toe en roerbak ze in 5 minuten zacht maar niet bruin.
    Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Roer vis, en knoflook door de aardappelpuree.
    Roer de en de erdoor.
    Voeg royaal peper toe.
    Meng het losgeklopte erdoor.
    Laat de puree afgedekt 30 minuten in de koelkast staan en breng hem op smaak met peper en zout.
    Verhit een laagje van 5 centimeter in een frituurpan tot 180 graden celsius.
    Laat eetlepels vismengsel in de glijden en frituur ze in 8 minuten goudbruin en gaar.
    Frituur er niet meer dan 6 tegelijk, anders koelt de teveel af en zuigen de visballetjes zich vol met .
    Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier.
    Garneer met .
25
25
25

Variaties op Visballetjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Visballetjes
VariatieAantalGang
Sajoer oyong (kippenbouillon met visballetjes)1Soepen
Visballetjes met kerriepeentjes1Hoofdgerechten
Stokvisballetjes1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
  • kabeljauw is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
215 kcal
10%860 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Visballetjes