Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasteitjes met kippenragout recept
Pasteitjes met kippenragout recept

Pasteitjes met kippenragout


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding van de bouillon:
Breng de kip in een pan met ruim koud water aan de kook.
Snijd de groente in stukjes en voeg ze met de foelie, peperkorrels en de peterselie toe aan de pan met water en kip.
Laat de bouillon circa 1 uur trekken en schenk de bouillon door een zeef.
Pluk het vlees van de kip en snijd het kippenvlees in stukjes.

Bereiding van de ragoutbakjes:
Kluts het ei.
Bestrijk de randen van de helft van het aantal plakjes bladerdeeg met ei en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Steek uit de overige plakjes deegcirkels en leg de uitgestoken plakjes en cirkels op de ingesmeerde plakjes bladerdeeg.
Kerf met een mesje een ruitjesmotief in de cirkels en bestrijk ze met ei.
Laat het bladerdeeg circa 20 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Bak het bladerdeeg in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Bereiding van de ragout:
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Smelt boter in de pan en fruit de ui.
Voeg de bloem toe en gaar de roux circa 5 minuten.
Voeg het water toe en roer goed door.
Voeg de gezeefde kippenbouillon toe, kook circa 10 minuten door en schenk de room erbij.
Snijd de paddenstoelen in stukjes en pluk en hak de peterselie.
Voeg de paddenstoelen, peterselie en kippenvlees toe aan de ragout en warm goed door.
Breng op smaak met zout en peper.

De afwerking:
Snijd de cirkels uit het bladerdeeg en houd ze apart.
Leg de plakjes bladerdeeg op borden, schep de ragout erin en leg de deksels erop.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pasteitjes met kippenragout recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven