Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oliebollen recept
Oliebollen recept

Oliebollen


Ingrediënten


Bereidingswijze


De bloem en het zout goed vermengen.
Een kuiltje in de bloem maken en hierin het ei breken.
De gist aanmaken met iets lauwe melk en met de rest van de lauwe melk in het kuiltje schenken.
Van het midden uit roerende, een glad beslag maken en dit enige minuten staan.
Keuren op dikte. Het beslag moet in stukken van de lepel afvallen.
De gewassen en goed uitgelekte krenten en rozijnen, de sukade en de appel erdoor roeren.
Het beslag met een theedoek afdekken en op een warme plaats ongeveer 1 uur laten rijzen.
Een frituurpan of gietijzeren pan voor de helft vullen met 2 delen olie en 1 deel reuzel. Het geheel goed verhitten, totdat er damp er van afkomt.
Met behulp van een vetgemaakte ijslepel oliebollen vormen. Deze onmiddellijk in de hete olie laten glijden.
Na ongeveer 3 minuten de oliebollen keren.
Ze daarna goudbruin bakken in plus minus 2 minuten.
De oliebollen goed laten uitlekken en warm serveren met poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit oliebollen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven