

Makowiec (maanzaadcake)
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 1 eetlepel gist
- 5,5 deciliter melk
- 300 gram maanzaad
- 150 gram suiker
- 100 gram amandelen
- 200 gram boter
- 6 eieren
- 3 eetlepels geconfijte sinaasappelschil
- 75 gram abrikoos
Bereidingswijze
Meng de bloem en ¼ liter melk met 50 gram suiker, 3 eieren, 50 gram boter en kneed dit tot een mooi deeg.
Laat het deeg 10 minuten rijzen en rol het dan uit tot een dunne rechthoek.
Breng ondertussen de rest van de melk aan de kook. Voeg het maanzaad met de rest van de boter en suiker toe en laat dit 15 minuten zachtjes koken.
Haal het dan van het vuur en voeg dan de rest van de eieren toe.
Voeg de sinaasappelschil, abrikoos en amandelen toe en schep het geheel goed om.
Verdeel het mengsel over de deegplak en rol deze op.
Leg de rol in een broodblik.
Laat het geheel 60 minuten rijzen.
Bak het geheel 40 minuten af op 180°C.
Allergenen Informatie
Voor dit makowiec (maanzaadcake) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Recensies
Het recept Makowiec (maanzaadcake) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
-
Geen idee wat er mis is gegaan heb precies de hoeveelheden en alles gevolgd maar dat maanzaad papje bleef dus heeeeelvloeibaar ?????Tamara gaf dit recept op 14 oktober 2015 4 uit 5 sterren
-
De 25 gram verse gist kan je vervangen voor 10 gram droge gist.Jaccor gaf dit recept op 22 maart 2012 5 uit 5 sterren
-
Lijkt me een leuk recept en ok lekker. Hoeveel is een eetlepel gist? Dat is wel belangrijk om te weten voor geslaagde cake. Hartelijke groet M.Marga Uhlenbusch gaf dit recept op 21 maart 2012 5 uit 5 sterren