

Lumper (Indonesische gevulde rijstrol)
Ingrediënten
- 1 kilo ketanrijst
- 500 gram kipfilet
- 6 kemirienoten
- 1 grote rode ui
- 5 teentjes knoflook
- 1,5 theelepel djinten
- 0,5 theelepel laos
- 1 eetlepel trassi
- 1 eetlepel ketoembar
- 2,5 theelepel koenjit
- 0,5 theelepel ve-tsin
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 blikje kokosmelk
- 10 gram gedroogde kokos
Bereidingswijze
Kook de ketanrijst met een beetje zout aan met een minimum aan water, als het water aan de kook komt voeg dan de kokos melk erbij.
Roer alles goed om en laat het koken tot het water verdampt is.
Voeg de rijst in de stomer en laat de rijst gaar stomen in ongeveer 30 minuten tot de rijst moet uiteindelijk niet te nat zijn.
Terwijl de rijst kookt maakt u de vulling.
Snij de kip in hele kleine stukjes.
Doe alle kruiden de ui, knoflook en Kemirienoten bij elkaar.
Maak het geheel fijn in een vijzel tot een mooie pasta.
Fruit het mengsel in 2 eetlepels olie.
Voeg de kip toe en blijven omscheppen tot het geheel bijna droog is
Dan met een elektrische staafmixer fijn malen de kokos toevoegen en droog bakken,(laat er ook wat stukjes kip inzitten, dat is lekker).
Maak van de rijst gelijke ballen.
Druk met de duimen een kuiltje in de rijst bal en doe hierin een flinke eetlepel vulling in en rol dan het geheel dicht.
Dit kan zowel koud als warm gegeten worden.
Meer Recepten
- Lumper (rijstrolletjes met kipvulling)4 porties
1 uur en 5 minuten
lekker_koken - Krokante olijven4 porties
15 minuten
bettyvandijk - Kek Lapis (Indonesische spekkoek)4 porties
2 uur
jaccor
Allergenen Informatie
Voor dit lumper (indonesische gevulde rijstrol) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen