Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lapek Segan (banaan hapje) recept
Lapek Segan (banaan hapje) recept

Lapek Segan (banaan hapje)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de rijst en stoom het 20 minuten in een stoompan.
Pel de bananen en prak ze fijn.
Meng en kneed ze met de rijst, de gula djawa en voeg zout naar smaak toe.
Maak lange ronde pakketjes van gewassen bananenblad van circa 15 x 10 cm.
Doe er ongeveer 1 eetlepel vulling op.
Steek de pakketjes vast met een satÚstokje.
Stoom de pakketjes in circa 30 minuten in de stoompan gaar.

Serveersuggesties

I.p.v. bananenblad kun je aluminiumfolie gebruiken, maar de smaak is dan niet zo lekker.

Allergenen Informatie

Voor dit lapek segan (banaan hapje) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven