Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kheema samosa (vlees vulling)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Deeg:
Wrijf van de bloem, het bakpoeder, de boter en het zout met de vingers een kruimelig deeg.
Voeg 1,2 deciliter water toe, kneed het snel tot een stevig, soepel deeg en laat het deeg afgedekt 15 minuten rusten.
Draai van het deeg 8 balletjes en rol die uit tot cirkels van 20 cm.
Halveer de cirkels en dek ze tot het gebruik met een vochtige doek af.

Vulling:
Pureer 4 teentjes knoflook, 3 groene en 1 rode peper zonder zaadjes, 2,5 cm geschilde gemberwortel en 2 gesnipperde uien.
Bak het knoflookmengsel met 300 gram gehakt, zout en peper al roerend 10 minuten.
Roer er 1 theelepel korianderpoeder, theelepel chilipoeder, een mespunt kurkuma, 1 eetlepel fijngesneden koriander, 2 eetlepels fijngesneden munt door.

Afwerking:
Bestrijk de rand van de deegcirkels met melk en schep wat vulling op het deeg.
Vouw het deeg dubbel en druk met een vork de randen aan.
Verhit de frituurolie, frituur de samosa's met 6-8 tegelijk goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer per persoon 2 warme samosa's met een pittige chutney.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kheema samosa (vlees vulling) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven