Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerriepakjes met tomatensaus recept
Kerriepakjes met tomatensaus recept

Kerriepakjes met tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


De bloem met het kurkumapoeder in een kom zeven.
De olie en het water toevoegen.
Alles tot een glad, soepel deeg kneden, in plasticfolie rollen en minstens 30 minuten in de koelkast leggen.
Intussen voor de vulling de ui snipperen.
Met de olie in een koekenpan glazig laten worden.
De knoflook erboven uitpersen.
Het kerriepoeder toevoegen en even meefruiten.
Het gehakt, de pijnboompitten en de doperwten toevoegen, alles goed roeren en ongeveer 5 minuten laten pruttelen.
Op smaak brengen met sojasaus, tomatenpuree, zout en peper.
De pan van het vuur nemen.
Voor de tomatensaus de ui snipperen.
Met de olijfolie in een pan glazig laten worden.
De gepelde tomaten met het sap toevoegen en met een lepel fijn drukken.
Op smaak brengen met zout, peper en tijm en zonder deksel op een matig vuur tot de gewenste dikte laten inkoken.
De oven voorverwarmen op 200 graden celsius.
Een bakblik met bakpapier bedekken.
Het deeg in 2 stukken verdelen.
Elk stuk op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een plak van 20 x 30 cm en in vierkanten van 10 cm snijden.
Midden op elk deegvierkantje ongeveer 1 eetlepel vulling leggen.
De vier punten naar binnen vouwen en voorzichtig samendrukken.
Het pakje op het bakblik leggen en bestrijken met losgeklopt ei.
Steeds twee tegenover elkaar liggende vlakken van elk pakjes met wat maanzaad bestrooien.
De pakjes midden in de oven ongeveer 2 5 minuten bakken.
De tomatensaus nog even op smaak brengen en bij de pakjes serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kerriepakjes met tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven