Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalfskroketten recept
Kalfskroketten recept

Kalfskroketten


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd 500 gram mager kalfsvlees in plakken. Breng deze in 3/4 liter water met 1/4 kleine ui, 1 takje peterselie,1 takje selderij, een snufje tijm, zout en peper aan de kook.
Kook het vlees in ca. 2 uur op een laag vuur gaar, haal het vlees uit de pan en snijd het heel fijn. Zeef de bouillon.
Maak een veloutÚsaus met 70 gram boter, 80 gram bloem en een 1/2 liter van de bouillon. Roer er 1 deciliter slagroom door en laat de saus op een laag vuur nog ca. 5 minuten doorkoken.
Klop 1 eierdooier los met 1 eetlepel saus en roer dit van het vuur af, door de saus. Meng er het kalfsvlees en 1 eetlepel fijngehakte peterselie door. Strijk deze kalfsragout uit op een plat bord en laat het afkoelen en opstijven.
Vorm van de kalfsragout 16 gelijke rolletjes van ca. 6 cm. voor kroketten, of 32 gelijke balletjes met een doorsnee van ca. 3 cm voor bitterballen. Strooi in een diep bord bloem. Klop in een ander diep bord 2 eieren los met 2 eetlepels koud water en strooi in een derde bord paneermeel.
Rol achtereenvolgens de kroketten/bitterballen door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Ze moeten helemaal bedekt zijn.
Frituur de kroketten/bitterballen in frituurolie of vet van 180░C respectievelijk met niet meer dan 4 of 8 tegelijk in 4 minuten goudbruin.
Even uitlekken op keukenpapier.

Allergenen Informatie

Voor dit kalfskroketten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven