Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Javanais


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt 100 gram boter. Klop de eieren en de suiker op.
Meng er voorzichtig met een spatel de bloem onder en voeg er de gesmolten boter aan toe.
Vet een bakplaat in met wat boter en strijk er het deeg op zodat het maximaal 1/2 cm. dik is.
Plaats dat 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden celsius.
Laat het deeg afkoelen.
Meng 250 gram boter met 250 gram poedersuiker tot een smeu´ge massa.
Voeg aan deze massa de stukjes marsepein toe.
Verdeel het deeg in rechthoekige plakjes van 4 cm op 8.
Maak de 4 javanais-gebakjes als volgt:
Bestrijk een plakje met de massa.
Leg er een plakje op dat je opnieuw met massa bestrijkt.
Bouw zo verder tot alle deeg op is.
Op het allerlaatste plakje strijk je dun een laagje massa.
Smelt de chocolade au bain marie en overgiet er de bovenkant van de taartjes mee.
Tot slot doe je er nog wat rest van de massa in een spuitzak en maak je een mooie toef op de taartjes.

Allergenen Informatie

Voor dit javanais recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven