Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Indonesische pasteitjes recept
Indonesische pasteitjes recept

Indonesische pasteitjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak altijd eerst de vulling van de pasteitjes klaar, want anders wordt het deeg te droog.
Knip de so-oen in kleine stukjes, week ze in warm water een Ĺ uur en laat ze dan uitlekken.
Pel de eieren en snijd het in kleine stukjes
Fruit het gehakt samen met de uien en knoflook fijn in de olie.
Als het gaar is, de fijngehakte wortel erbij doen en mee laten bakken.
Dan selderij, peper en zout en bouillonblokje toevoegen.
Goed door elkaar mengen en overtollig vet weggooien.
Voeg de geweekte so-oen toe en de stukjes ei en meng het geheel weer voorzichtig door elkaar.
Kneed van de deeg-ingrediŽnten een samenhangend deeg.
Als het klaar is, ongeveer 15 minuten afgedekt wegzetten en dan weer kneden.
Het deeg is goed als het niet meer aan je handen kleeft.
Rol het deeg op een met bloem bestrooide plank niet te dun uit.
Steek er met behulp van een kopje of glas ronde figuren uit.
Leg op elk rondje een eetlepel van vulling, vouw ze dicht in tweeŽn, de randen goed dichtknijpen en dan met duim en wijsvinger golfjes maken in de randen.
Bak de pasteitjes in ruim olie lichtbruin, maar de olie mag niet te heet zijn als de pasteitjes erin gaan.
Pasteitjes zijn lekker met een chilisausje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit indonesische pasteitjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Indonesische pasteitjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies

  • Bij AH verkopen ze het ook bij de Aziatische spullen. Van Go-Tan, plastic zakje (paars met geel en oranje) staat vermicelli glass noodles (soe-oen) op Ziet eruit als heel mi-hoen maar dan nog dunner... Lees reactie
    I.E. Bos-van Kapel gaf dit recept op 28 december 2016 4 uit 5 sterren
  • Dit is een zetmeel wat uit een boom wordt gewonnen en is bij de grote toko's te krijgen. met vriendelijke groet Jacko
    Jaccor gaf dit recept op 1 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • 2 dagen terug uit indonesie,lekkere authentieke gerechten gegeten, super lekker en weer veel van het land geleerd. Maar wat is so-oen? heb geen enkel idee,waar kun je het mee vervangen?
    Ma-griet gaf dit recept op 27 april 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven